porcelain tiles

Welke energie zet de lente in beweging?

Corona-tijd. Ik loop elke dag dezelfde route en zie, hoor, voel, ruik, hoe de natuur in het Westerpark als een razende verandert. Waar komt al die kiemkracht vandaan? Is er een eenheid die door alles heen loopt, iets wat alles verbind? Zoals de schaduw van een boom de grond van het park betovert. De bladeren teruggebracht tot trillende, ademende vormen, waarnaar je uren kan kijken.

Eén worden met de natuur, die ervaring ken ik van maandenlange looptochten door bergen, maar nu heb ik mijn atelier bij de hand, tijd, gereedschap, gips en klei.

Het gaat nú gebeuren, groei, bloei, geur, kleur en beweging wil ik vangen!

What energy sets spring in motion?

Corona-time… I see, hear, feel and smell how nature in Westerpark changes with fury; where does all that germination come from? What unity runs through everything, connecting everything as one great whole? Just as the shade of a tree enchants the grounds of the park; the leaves reduced to a vibrating, breathing shadow that you can gaze at for hours.

To become one with nature, I know that experience from month-long walks through mountains. Yet now I’m in my studio with time and my hands, tools, plaster and clay. I want to capture growth, bloom, smell, colour and movement, and it has to happen now…

for sale in the (web)shop